VolvoArthur1000.jpg

Nieuws

Tourrit langs Abijen in Belgie en Nederland is niet verreden

Op 10 juni zou er een mooie toerrit verreden worden langs verschillende Abijen in België en Nederland. Echter vanwege te weinig aanmeldingen hebben de rit moeten afblazen. dit prachtig evenement houden we tegoed voor een volgende keer!

Nieuwsbrief 3-2018 Volvo 1800 ES Register

 
 
 
 
 
 

EScapade

Abdijenroute

10 jun

 
Dit keer gaan we op Escapade naar de noordkant van Vlaanderen en wel rijdend langs (en soms bezoekend) een deel van de overvloed aan abdijen.
De beste aanrijd-route is via Eindhoven de A67 - richting Turnhout, en dan afrit Eersel en de N123 naar Postel (ca 25 km vanaf de Ring Eindhoven).
 
Aankomst vanaf 10:30 h in Gasthof de Beiaard (Adres: Abdijlaan 28, 2400 Mol, België), gevestigd aan de muren van de Abij van Postel. Er is voldoende tijd voor koffie en in het bij de Abdij horende winkeltje kunnen bier, kaas en streekproducten gekocht worden.
Om ca 11:30 h vertrekken we naar de lunch-locatie bij de Abdij van Averbode bij Diest (Norbertijnen), ca 45 km vanaf Postel. De Abdij werd gesticht in 1134. De gemeenschap telt nu ca 65 leden. De Abdij van Averbode was vooral bekend vanwege de drukkerij.
Behalve de abdijwinkel en een abdijcafé is er ook een microbrouwerij, een bakkerswerkhuis en een kaas-rijperij. Ook hier kunnen in de uitspanning de door de Abdij geproduceerde kaas, bier, brood en andere zaken worden gekocht, waarmee in het onderhoud van de abdij wordt voorzien. Afhankelijk van het weer (en de interesse van de deelnemers) kan een pic-nic worden georganiseerd.
Om 13:30 h is er een bezoek aan de abdij gepland.
De kosten hiervoor bedragen € 7,50 p.p.
We sluiten omstreeks 17:00 h af in de Trappisten-abdij in Tilburg/ Berkel-Enschot (net geen Vlaanderen). Deze is gesticht in 1834. We drinken hier een afsluitend drankje (een La Trappe van de Schaapskooi misschien ?? of iets anders). En dan behouden op huis aan.
Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 1 juni bij Marco Lier (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).