VolvoJan1000.jpg

Het Bestuur

Bestuur van het Volvo 1800 ES Register bestaat uit de volgende mensen:

Voorzitter  - Arthur Govaert

Foto Arthur website

Mijn prachtige ES heb ik in 1998 gekocht; ongerestaureerd en met 96k miles kwam hij uit de US.  De ES reed prima alleen het interieur en de lak waren ‘op’.  Ik ben er zo mee gaan rijden en gezorgd, samen met de ES clubleden “experts” en welbekende Volvo classics garages, dat de techniek op orde kwam.  Geen ernstige zaken; eigenlijk een soort gestage grote beurt.   In 2006 heb ik besloten om hem ook mooi te maken: het interieur en exterieur van de ES is toen helemaal gerestaureerd…… echt heel fraai.  De motor is volgens mij nog niet uit elkaar geweest en met zijn 135kmiles doet hij het nog prima.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaris en Communicatie - Marco Lier

Marco 

Vanuit mijn ouders ben ik opgevoed met Volvo’s mijn vader werkte van jongs af aan  overwegend in Volvo garages en andere auto’s dan Volvo’s kwamen dan ook niet in het stuk voor bij ons vroeger (op een enkele DAF na dan). Dat virus is er al vroeg ingepland zogezegd. In 2012 ben ik op zoek gegaan naar een ES en na een spoedcursus “wat zijn zoal lastige problemen bij een willekeurige ES” heb ik mijn huidige  ES gekocht in Scheveningen. Helemaal zelf gechecked op de staat van onderhoud, wat niet meeviel in het halfdonker in een willekeurige woonstraat. Hij was destijds donkergroen maar onder meer het motorgedeelte verraadde dat het eigenlijk een kleur 105 was en na een grondige restauratie is dat ook weer de nieuwe/oude kleur geworden. Inmiddels heb ik er zoveel ingezeten dat de voorstoel definitief nog aangepakt moet worden, maar verder is de auto nu in top conditie.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Penningmeester en ledenadministratie - Bert Alfing

foto bert website

Ik had een appartement gekocht en beneden was een parkeergarage. Daar stond de 1800 ES. Ik reed zelf een Amazon maar ja, dat is nog geen ES. Toch? Ik had me al een paar keer afgevraagd van wie de auto was totdat ik die lange Jan Douwe Kroeske erbij zag staan. Dat resulteerde in een praatje en ach, verder dacht ik eigenlijk zo van nou ja leuk voor hem. Totdat de auto er al een tijdje niet meer stond. Ik kwam Jan Douwe tegen in de garage en vroeg er naar. Het antwoord was dat de auto bij een garage in Harderwijk te koop stond. Je begrijpt dat het toen spijkers met koppen was en voordat ik het wist, was de auto van mij. Oh ja, later nog wel gelachen want ik had er dus nu twee en maar één plekje in de parkeergarage. Ben ik naar Jan Douwe toegegaan en heb hem gewoon zijn parkeerplaats afgetroggeld.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het Bestuur kan het Register niet alleen in de lucht houden. Zij wordt ondersteund door de volgende personen:

Activiteiten-coördinatie - René van Heumen

 activiteitencoordinator  

De Volvo 1800 ES is in ons leven gekomen door de aanschaf indertijd van een Volvo 480 Turbo als tweede auto. Na verdieping in de geschiedenis van die auto kwam dus de 1800 ES in beeld en werd een zoektocht gestart. Tot verrassing werd bij mijn eigen Volvo garage in Grave een restauratie exemplaar gevonden en dus gekocht. Tijdens de restauratie van mijn 1800 ES in 2008,  ben ik lid geworden van het Register. Na voltooing van de restauratie hebben mijn vrouw, Fokje Hansma en ik actief deelgenomen aan de verschillende activiteiten binnen het Register en met plezier daar aan deelgenomen.
Na het beëindigen van mijn zakelijke bezigheden ben ik me o.a. toe gaan leggen op mijn oldtimer hobby,  wat heeft geresulteerd in de restauratie van een volgende oldtimer, nl een Studebaker Flight Hawk uit 1956. Momenteel ben ik bezig met de restauratie van een DAF 66 Coupé SL uit 1976 voor Fokje, die ook mede aangestoken is door het oldtimer virus.
Voor diverse oldtimerclubs zet ik regelmatig ritten uit, wat uiteindelijk geleid heeft tot deze functie binnen het Register.
Als activiteiten coördinator ben ik verantwoordelijk voor de clubactiviteiten. Naast de Nieuwjaarsreceptie, de Algemene Leden Vergadering en stand op de Volvo Klassieker Beurs organiseert het Register jaarlijks de volgende activiteiten: technische dagen, toerritten en een buitenlandse reis, dit laatste bij voldoende deelname. Dit alles uiteraard graag bijgestaan door onze leden.  
Suggesties zijn daarom ook altijd van harte welkom.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Clubartikelen/webshop - Carel van Heereveld

 Carel website

Ik ben geen Volvofreak, maar de 1800 ES is wel mijn “model” en is de reden waarom ik er nu voor de 2e keer een heb aangeschaft. Eerst lichtblauw metallic in 1996 ( verkocht in 2006) en nu sinds 2016 een oranje exemplaar ( met goudgekleurde velgen ). Oude liefde roest niet zullen we maar zeggen; dat valt overigens met de ES van nu ook wel mee. Motorisch technisch is hij nu in orde en heeft zelfs de reis naar Rostock v.v. doorstaan. In de planning zit nog opnieuw spuiten en verfraaien. We zullen zien hoever we komen.
Binnen het register heb ik nu sinds december 2017 de clubartikelen opgepakt en ga ook de Volvo - beurs in Rosmalen vanaf 2018 voor mijn rekening nemen. Ideeën voor clubartikelen en beursinrichting/presentatie zijn altijd welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Redactie ESpress - René Exel

 IMG 9178-1

Sinds mijn 18e ben spookt deze auto al door mijn hoofd. Eind 2008 heb ik de knoop doorgehakt en een relatief goedkope ES gekocht, met de doelstelling om jaarlijks iets te verbeteren. Ondertussen zijn de bedrading en bekleding vernieuwd, en is de versnellingsbak vervangen (een BW35 is niet te combineren met comfortabele snelwegkilometers, en daarom vervangen door een AW71). Doel is om de auto een keer te voorzien van een nieuwe laklaag, maar met 2 jonge kinderen en veel fietsen in een te kleine garage....nog even geduld.
Sinds 2009 ben ik binnen de redactie actief, en zorg er voor dat de aangeboden kopij wordt omgezet in ons clubblad.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Beheer Register Nederland en Wereldwijd - Hennie Mank

 

Op mijn 18e heb ik een 2nd hand P1800 '63 (#7013) gekocht. Na 4 jaar met deze voortreffelijke volvo te hebben gereden werd hij door de ANWB afgekeurd  (Ja, een Jensen model !!) Hij is gekocht door een liefhebber en staat in een prive  museum. Toch is het Volvo virus blijven sluimeren, vele volvo modellen gereden en dan kom je plots weer een leuke en goede 1800ES tegen. Lid geworden van het Volvo1800ES Register, de website opgestart  en het zoeken naar alle 1800ES'sen in Nederland  en wereldwide werd een nieuwe hobby.  Omdat ik zweeds spreek, had ik snel toegang tot het gehele 1800 Register in Zweden (het RDW). Bijna iedere dag na veel speuren vind er wel weer een.
Van bijna alle ES'sen beschreven in de tabs 1800ES Register Nl en Wereld Wide heb ik wel meerdere foto's, alles gesorteerd op chassisnummer.
Stuur uw informatie van uw ES naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.